Kraaienpootjes ontstaan door het herhaaldelijk samentrekken van de spier die om je ogen ligt. Bijvoorbeeld door lachen of het samenknijpen van je ogen tegen fel licht. Veel mensen vinden deze rimpels eigenlijk best leuk omdat ze, in tegenstelling tot de fronsrimpel, ontstaan door positieve mimiek.

Het is dan ook niet ons streven om deze rimpels volledig te laten verdwijnen. Je mimiek maakt wie je bent, en dat moet je ons inziens niet willen veranderen. Maar door de kraaienpootjes net even iets te verzachten, zie je er direct weer opgefrist uit. En dat is naar onze mening een stuk mooier dan een onnatuurlijk, volledig strakgetrokken gezicht.

De Botox kraaienpootje behandeling

Kom meer te weten over de Coonen Kliniek

Tijdens de behandeling

Een behandeling van de kraaienpootjes met Botox is een relatief eenvoudige ingreep. Coonen Kliniek wil haar cliënten een prettige en goede ervaring bieden. Dat is een van de speerpunten van onze Kliniek en daarom zoeken we altijd naar mogelijkheden om onze zorg te perfectioneren. Door regelmatig om uw mening te vragen, maar ook door kritisch te zijn in de keuze van het materiaal waarmee we werken. Daarom gebruiken we bij Coonen Kliniek bijvoorbeeld de scherpste en dunste naaldjes die verkrijgbaar zijn, net als een speciaal uit België ingevoerd oplosmiddel, om de behandeling zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. Aandacht voor onze cliënten, daar gaat het ons om.

De behandeling zelf neemt niet meer dan 5 á 10 minuten in beslag. Met een heel dun klein naaldje wordt de Botox in de spier geïnjecteerd.

Wij staan voor persoonlijke aandacht

Na de behandeling

Soms kan er lichte roodheid of bultje zichtbaar zijn op de geïnjecteerde plek, wat over het algemeen snel wegtrekt. Vermijd een aantal uur druk op het behandelde gebied en in het geval van een blauwe plek raden we aan uit de zon te blijven. Een uur na de behandeling mag een lichte make-up worden aangebracht. Na de behandeling mag je minstens drie uur niet sporten of in het behandelde gebied wrijven, tenzij de arts hier specifieke adviezen over heeft gegeven. Het is verstandig de eerste twee weken na de behandeling niet naar de sauna of de hammam te gaan.

De Coonen kliniek streeft naar een natuurlijk effect

Resultaat

Nadat botuline toxine (Botox) in de spier is ingespoten, wordt de stof opgenomen in een zenuw die er normaal voor moet zorgen dat een spier samen kan trekken. De botuline toxine zorgt ervoor dat de zenuw een bepaald stofje (acetylcholine) niet meer kan uitscheiden, waardoor de zenuw niet meer met de spier kan communiceren. Hierdoor ontvangt de spier niet meer het commando om samen te trekken. Het duurt gemiddeld drie, vier dagen voordat het eerste effect van de Botox zichtbaar is.

Doordat de spier niet meer kan samentrekken, wordt de huid rustiger. Rimpels worden minder zichtbaar of verdwijnen. Na ongeveer twee weken is het maximale effect bereikt en dat ‘houdt’ zo’n drie tot vier maanden. Hoe lang het effect precies aanhoudt, verschilt van persoon tot persoon en is vooraf helaas moeilijk te voorspellen. Na deze periode zal de Botox langzaam volledig uit het lichaam verdwijnen en zal de spier langzaam weer kunnen samentrekken. Na deze periode kan er opnieuw voor een behandeling gekozen worden.

Prijzen

De botox kraaienpootje behandeling aan beide zijdes noemen we één zone.

  • Botox 1 zone

    170,-
  • Botox 2 zones

    290,-
  • Botox 3 zones

    395,-

Wil je meer informatie? Dat kan tijdens een uitgebreid eerste consult kan je alle vragen stellen die je wil.

De kosten van een consult zijn €75 maar worden verrekend als je binnen 2 weken een behandeling ondergaat.

Maak een afspraak
Maak een afspraak