Veel mensen die vaak last van hebben van hoofdpijn weten niet dat Botox dit kan helpen verminderen. Hoofdpijn wordt namelijk vaak veroorzaakt door spierspanning. Botox zorgt ervoor dat de spier kan ontspannen waardoor de hoofdpijn vermindert of helemaal verdwijnt.

Botox® behandeling bij migraine

Kom meer te weten over de Coonen Kliniek

Tijdens de behandeling

Een migraine behandeling met Botox is een relatief eenvoudige ingreep. Coonen Kliniek wil haar cliënten een prettige en goede ervaring bieden. Dat is een van de speerpunten van onze Kliniek en daarom zoeken we altijd naar mogelijkheden om onze zorg te perfectioneren. Door regelmatig om uw mening te vragen, maar ook door kritisch te zijn in de keuze van het materiaal waarmee we werken. Daarom gebruiken we bij Coonen Kliniek bijvoorbeeld de scherpste en dunste naaldjes die verkrijgbaar zijn, net als een speciaal uit België ingevoerd oplosmiddel, om de behandeling zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. Aandacht voor onze cliënten, daar gaat het ons om.

De behandeling zelf neemt niet meer dan 5 á 10 minuten in beslag bij migraine. Met een heel dun klein naaldje wordt de Botox in de spier geïnjecteerd.

Wij staan voor persoonlijke aandacht

Na de behandeling

Soms kan er lichte roodheid of bultje zichtbaar zijn op de geïnjecteerde plek,wat over het algemeen snel wegtrekt. Vermijd een aantal dagen druk op het behandelde gebied en in het geval van een blauwe plek raden we aan uit de zon te blijven. Een uur na de behandeling mag een lichte make-up worden aangebracht. Na de behandeling mag je minstens drie uur niet sporten of in het behandelde gebied wrijven, tenzij de arts hier specifieke adviezen over heeft gegeven.

De Coonen kliniek streeft naar een natuurlijk effect

Resultaat

Nadat botuline toxine (Botox) in de spier is ingespoten, wordt de stof opgenomen in een zenuw die er normaal voor moet zorgen dat een spier samen kan trekken. De botuline toxine zorgt ervoor dat de zenuw een bepaald stofje (acetylcholine) niet meer kan uitscheiden, waardoor de zenuw niet meer met de spier kan communiceren. Hierdoor ontvangt de spier niet meer het commando om samen te trekken, waardoor de spier die de hoofdpijn veroorzaakt kan ontspannen. Het duurt gemiddeld drie, vier dagen voordat de botuline toxine op de juiste plek in de juiste zenuw belandt en de bestaande acetylcholine verdwenen is. Vanaf dat moment is het eerste effect van de Botox zichtbaar. Na ongeveer twee weken is het maximale effect bereikt en dat ‘houdt’ zo’n drie tot vier maanden. Hoe lang het effect precies aanhoudt, verschilt van persoon tot persoon en is vooraf helaas moeilijk te voorspellen. Na deze periode zal de Botox langzaam volledig uit het lichaam verdwijnen en zal de spier langzaam weer kunnen samentrekken. Na deze periode kan er opnieuw voor een behandeling gekozen worden.

Prijzen

De behandeling van migraine is meestal 2 zones. Hieronder staan de prijzen van de diverse zone’s.

  • Botox 1 zone

    170,-
  • Botox 2 zones

    290,-
  • Botox 3 zones

    395,-

Wil je meer weten? Boek dan een uitgebreid eerste consult.

Tijdens dat consult kan je alle vragen stellen die je hebt en krijg je een uitgebreid persoonlijk advies. De kosten voor dit consult bedragen €75 maar worden verrekend als je binnen 2 weken een behandeling ondergaat.

Maak een afspraak
Maak een afspraak