Voorhoofdsrimpels ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen. Bijvoorbeeld tijdens het praten, maar ook bij verbaasd kijken. Ook hier geldt dat de rimpels die ontstaan door het aanspannen van de voorhoofdspier, volledig verdwijnen als de huid nog jong is. Maar hoe ouder we worden, hoe meer elastine de huid verliest, hoe meer lijnen ontstaan.

Met behulp van Botox kunnen we deze lijnen minder diep laten worden, zónder dat het voorhoofd heel strak en onnatuurlijk oogt. Als de lijnen na meerdere Botoxbehandelingen nog steeds duidelijk zichtbaar zijn, kunnen de lijnen eventueel ook opgevuld worden met een dunne filler zoals Juvéderm Volbella van Allergan.

Botox behandeling van de Voorhoofdrimpel

Kom meer te weten over de Coonen Kliniek

Tijdens de behandeling

Een behandeling van het voorhoofd met Botox is een relatief eenvoudige ingreep. Coonen Kliniek wil haar cliënten een prettige en goede ervaring bieden. Dat is een van de speerpunten van onze Kliniek en daarom zoeken we altijd naar mogelijkheden om onze zorg te perfectioneren. Door regelmatig om uw mening te vragen, maar ook door kritisch te zijn in de keuze van het materiaal waarmee we werken. Daarom gebruiken we bij Coonen Kliniek bijvoorbeeld de scherpste en dunste naaldjes die verkrijgbaar zijn, net als een speciaal uit België ingevoerd oplosmiddel, om de behandeling zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. Aandacht voor onze cliënten, daar gaat het ons om.

De behandeling zelf neemt niet meer dan 5 á 10 minuten in beslag. Met een heel dun klein naaldje wordt de Botox in de spier geïnjecteerd.

Wij staan voor persoonlijke aandacht

Na de behandeling

Soms kan er lichte roodheid of bultje zichtbaar zijn op de geïnjecteerde plek, wat over het algemeen snel wegtrekt. Vermijd een aantal uur druk op het behandelde gebied en in het geval van een blauwe plek raden we aan uit de zon te blijven. Een uur na de behandeling mag een lichte make-up worden aangebracht. Na de behandeling mag je minstens drie uur niet sporten of in het behandelde gebied wrijven, tenzij de arts hier specifieke adviezen over heeft gegeven. Het is verstandig de eerste twee weken na de behandeling niet naar de sauna of de hammam te gaan.

De Coonen kliniek streeft naar een natuurlijk effect

Resultaat

De botuline toxine zorgt ervoor dat de zenuw een bepaald stofje (acetylcholine) niet meer kan uitscheiden, waardoor de zenuw niet meer met de spier kan communiceren. Hierdoor ontvangt de spier niet meer het commando om samen te trekken, waardoor je dus je wenkbrauwen niet meer kunt optrekken. Het duurt gemiddeld drie, vier dagen voordat het eerste effect van de Botox zichtbaar is. Doordat de spier niet meer kan samentrekken, wordt de huid rustiger. Rimpels worden minder zichtbaar of verdwijnen. Na ongeveer twee weken is het maximale effect bereikt en dat ‘houdt’ zo’n drie tot vier maanden. Na deze periode zal de Botox langzaam volledig uit het lichaam verdwijnen en zal de spier langzaam weer kunnen samentrekken. Na deze periode kan er opnieuw voor een behandeling gekozen worden.

Prijzen

De behandeling van het voorhoofd noemen we één zone.

 

  • Botox 1 zone

    170,-
  • Botox 2 zones

    290,-
  • Botox 3 zones

    395,-

Wil je meer informatie?

Boek dan nu een uitgebreid eerste consult. Tijdens dit gesprek komen al je vragen aanbod en krijg je een persoonlijk advies. De kosten van dit adviesgesprek zijn €75 maar deze worden in mindering gebracht op een behandeling, als deze binnen 2 weken na het eerste consult plaatsvindt.

Maak een afspraak
Maak een afspraak