De fronsrimpel ontstaat door het aanspannen van de spieren tussen de wenkbrauwen. Dit doe je bijvoorbeeld als je boos kijkt of als je geconcentreerd bezig bent. Soms heb je dat zelf helemaal niet door, maar krijg je opmerkingen als ‘Waarom kijk je zo boos?’, of vinden mensen dat je nors overkomt terwijl je jezelf daar eigenlijk helemaal niet in herkent. Bij Coonen Kliniek kunnen we met behulp van Botox de frons laten ontspannen waardoor je een opener, frissere blik krijgt. En die open blik kunnen we nog iets accentueren door het plaatsen van een aantal extra injecties voor een lichte wenkbrauwlift. Hierdoor gaat de buitenkant van de wenkbrauw iets omhoog, waardoor de blik verder ‘opent’. Met als gevolg dat je minder of geen opmerkingen meer krijgt dat je nors of boos overkomt en mensen je positiever benaderen.  En soms is er een extra bonus: door het behandelen van de frons krijg je een ontspannen gevoel in het gezicht, wat kan resulteren in minder hoofdpijn. Uit studies is gebleken dat bij 40% van de mensen die regelmatig hoofdpijn hebben, de hoofdpijn vermindert door het behandelen van de frons.

Botox® behandeling van de fronsrimpel

Kom meer te weten over de Coonen Kliniek

Tijdens de behandeling

Een behandeling van de fronsrimpel met Botox is een relatief eenvoudige ingreep. Coonen Kliniek wil haar cliënten een prettige en goede ervaring bieden. Dat is een van de speerpunten van onze Kliniek en daarom zoeken we altijd naar mogelijkheden om onze zorg te perfectioneren. Door regelmatig om uw mening te vragen, maar ook door kritisch te zijn in de keuze van het materiaal waarmee we werken. Daarom gebruiken we bij Coonen Kliniek bijvoorbeeld de scherpste en dunste naaldjes die verkrijgbaar zijn, net als een speciaal uit België ingevoerd oplosmiddel, om de behandeling zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. Aandacht voor onze cliënten, daar gaat het ons om.

De behandeling zelf neemt niet meer dan 5 á 10 minuten in beslag. Met een heel dun klein naaldje wordt de Botox in de spier geïnjecteerd.

Wij staan voor persoonlijke aandacht

Na de behandeling

Soms kan er lichte roodheid of bultje zichtbaar zijn op de geïnjecteerde plek, wat over het algemeen snel wegtrekt. Vermijd een aantal uur druk op het behandelde gebied en in het geval van een blauwe plek raden we aan uit de zon te blijven. Een uur na de behandeling mag een lichte make-up worden aangebracht. Na de behandeling mag je minstens drie uur niet sporten of in het behandelde gebied wrijven, tenzij de arts hier specifieke adviezen over heeft gegeven. Het is verstandig de eerste twee weken na de behandeling niet naar de sauna of de hammam te gaan.

De Coonen kliniek streeft naar een natuurlijk effect

Resultaat

De botuline toxine zorgt ervoor dat de zenuw een bepaald stofje (acetylcholine) niet meer kan uitscheiden, waardoor de zenuw niet meer met de spier kan communiceren. Hierdoor ontvangt de spier niet meer het commando om samen te trekken, waardoor je dus niet meer kunt fronsen. Het duurt gemiddeld drie, vier dagen voordat het eerste effect van de Botox zichtbaar is.

Doordat de spier niet meer kan samentrekken, wordt de huid rustiger. Rimpels worden minder zichtbaar of verdwijnen. Na ongeveer twee weken is het maximale effect bereikt en dat ‘houdt’ zo’n drie tot vier maanden. Hoe lang het effect precies aanhoudt, verschilt van persoon tot persoon en is vooraf helaas moeilijk te voorspellen. Na deze periode zal de Botox langzaam volledig uit het lichaam verdwijnen en zal de spier langzaam weer kunnen samentrekken. Na deze periode kan er opnieuw voor een behandeling gekozen worden.

Prijzen

De behandeling van de fronsrimpel noemen we één zone.

  • Botox 1 zone

    170,-
  • Botox 2 zones

    290,-
  • Botox 3 zones

    395,-

De fronsrimpel behandeling

Een behandeling van de fronsrimpel met Botox is een relatief eenvoudige ingreep

Maak een afspraak
Maak een afspraak