Veel mensen die last van hebben van overmatig zweten weten niet dat Botox dit kan helpen verminderen. Zweten is één van de belangrijkste manieren waarop het lichaam warmte kwijtraakt. Mensen met hyperhidrose (overmatig zweten), zweten echter veel meer dan nodig is om hun lichaam op temperatuur te houden. Hyperhidrose ontstaat doordat een bepaald type zweetklier overactief is. Deze klieren zitten overal in de huid, maar vooral veel in de huid van de handpalmen, voetzolen en oksel. Botox kan helpen bij het verminderen van de zweet productie; het blokkeert namelijk de zenuwen van de zweetklieren. Hierdoor kunnen de zenuwen geen zweet meer produceren.

Botox® behandeling bij hyperhidrose / overmatig zweten

Kom meer te weten over de Coonen Kliniek

Tijdens de behandeling

Een behandeling met Botox tegen overmatig zweten is een relatief eenvoudige ingreep. Coonen Kliniek wil haar cliënten een prettige en goede ervaring bieden. Dat is een van de speerpunten van onze Kliniek en daarom zoeken we altijd naar mogelijkheden om onze zorg te perfectioneren. Door regelmatig om uw mening te vragen, maar ook door kritisch te zijn in de keuze van het materiaal waarmee we werken. Daarom gebruiken we bij Coonen Kliniek bijvoorbeeld de scherpste en dunste naaldjes die verkrijgbaar zijn, net als een speciaal uit België ingevoerd oplosmiddel, om de behandeling zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. Aandacht voor onze cliënten, daar gaat het ons om.

Het is verstandig om 48 uur van te voren de oksels te ontharen en de dag zelf geen anti-transparant te gebruiken. Dit alles om de kans op ontsteking zo minimaal mogelijk te houden.

De behandeling zelf neemt niet meer dan 15 minuten in beslag. Met een heel dun klein naaldje wordt de Botox in de huid geïnjecteerd.

Wij staan voor persoonlijke aandacht

Na de behandeling

Soms kan er lichte roodheid of bultje zichtbaar zijn op de geïnjecteerde plek,wat over het algemeen snel wegtrekt. Na de behandeling mag je minstens drie uur niet sporten en gedurende 24 uur geen anti transparant gebruiken, tenzij de arts hier specifieke adviezen over heeft gegeven.

De Coonen kliniek streeft naar een natuurlijk effect

Resultaat

Nadat botuline toxine (Botox) in de huid is ingespoten, wordt de stof opgenomen in de zenuwen van de zweetklieren. De botuline toxine blokkeert de zenuwuiteinden. Hierdoor kunnen de zenuwen geen zweet meer produceren. Het duurt gemiddeld drie, vier dagen voordat de botuline toxine op de juiste plek in de juiste zenuw belandt. Vanaf dat moment is het eerste effect van de Botox merkbaar. Na ongeveer twee weken is het maximale effect bereikt en dat ‘houdt’ zo’n 6 maanden aan. Hoe lang het effect precies aanhoudt, verschilt van persoon tot persoon en is vooraf helaas moeilijk te voorspellen. Na deze periode zijn er namelijk weer nieuwe zenuwuiteinden aan de zweetklier gegroeid waardoor de zenuw weer zweet kan aanmaken. Hierna kan er opnieuw voor een behandeling gekozen worden, het effect van de Botox kan daarmee uiteindelijk verlengd worden.

Prijzen

De behandeling van overmatig zweten / hyperhidrose kost €495.

Hieronder staan de prijzen van de diverse zone’s.

 • Botox 1 zone

  145,-
 • Botox 2 zones

  245,-
 • Botox 3 zones

  345,-

Meer informatie? Dat kan tijdens een uitgebreid eerste consult.

Tijdens dit consult komen al je vragen aanbod en krijg je advies op maat. De kosten van het consult bedragen €75 maar deze worden weer verrekend als je binnen 2 weken een behandeling ondergaat.

Maak een afspraak
Maak een afspraak

Update, vanaf 28 april hervatten we onze behandelingen.

Contactberoepen, zoals artsen, die kennis hebben van infectiepreventie en gewoon zijn met beschermende middelen te werken, starten de reguliere behandelingen op. Daarom starten ook wij weer met onze reguliere behandelingen. Wel hebben we een aantal aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen. Het klinkt misschien een beetje streng en ongezellig maar het is even niet anders.

De volgende maatregelen gelden in de kliniek:

 1. Als je hoest, verkouden bent, keelpijn, koorts of diarree hebt, zou je dan je afspraak willen verplaatsen. Je bent weer welkom nadat je 24 uur klachtenvrij bent.
 2. Als een van je huisgenoten in thuisisolatie zit, zou je dan ook je afspraak willen uitstellen. Een nieuwe afspraak kan 14 dagen na het laatste contact met je huisgenoot of 14 dagen nadat je huisgenoot voor het laatst ziekteverschijnselen heeft vertoond.
 3. Als je tot de risicogroep behoort, dus ouder dan 70 jaar of een zwakke gezondheid, zou je dan je afspraak willen uitstellen tot nader orde.
 4. We willen het aantal cliënten in de wachtkamer tot een minimum beperken. Zou je daarom precies op tijd op je afspraak willen komen en geen begeleiding mee willen nemen. We vragen partners en/of kinderen buiten in de auto te wachten.
 5. In de kliniek willen we je vragen:
  • Bij binnenkomst zelf je jas op te hangen;
  • je handen te desinfecteren met handenalcohol, die op de balie staat;
  • zo veel mogelijk 1,5 afstand te houden van andere cliënten en de medewerkers van de kliniek;
  • tijdens de daadwerkelijke behandeling minimaal te praten.
 6. Wij zullen na iedere cliënt alle contactpunten schoonmaken.
 7. In de kliniek werken alleen gezonde mensen, houden we ons aan de 1,5m zone en gebruiken we beschermingsmiddelen waar nodig.

Door naar de website