BETER VOOR JE GEBIT

TANDENKNARSEN

Tandknarsen en kaakklemmen, ook wel bruxisme genoemd, is een veelvoorkomend probleem. Mensen doen het meestal ’s nachts, in hun slaap, zonder dat ze het zelf merken. De tanden schuiven met kracht over elkaar. Of de kaken klemmen stevig op elkaar.

Gevolgen voor het gebit

Bruxisme kan verregaande gevolgen hebben voor je tanden en kiezen. Het glazuur slijt en in ernstige gevallen kunnen kiezen zelfs afbrokkelen. De meeste mensen ervaren ook andere ongemakken, zoals hoofd- en kaakpijn. Doordat de kaak-/kauwspier extra ontwikkelt, ontstaat bovendien een wat hoekige en brede kaaklijn. Voor mannen niet zo’n probleem, maar de meeste vrouwen willen liever geen mannelijke uitstraling.

Ontspanning van de kaakspier

De verhouding tussen je jukbeen en kaaklijn is belangrijk voor een vrouwelijke, jonge en frisse uitstraling. Om een mooi evenwicht te realiseren, injecteren we botox in de kaakspieren. De spanning in de kaakspier neemt af en het tandenknarsen vermindert. Doordat je de kaakspier minder gebruikt, verkleint de spier en krijgt je gezicht rondere, slankere vormen.

Plan een intake

Wij werken uitsluitend met deze A-merken