Veelgestelde vragen

FAQ BOTOX

 • Wat is Botox?

  In onze kliniek gebruiken wij het merk Botox. De merknaam voor de werkzame stof botulinetoxine. Inmiddels zijn hier verschillende stammen van ontdekt. Wij werken met de hoogst aangeschreven variant: type A. Dat is de meest krachtige. Wat veel mensen niet weten is dat Botox een merknaam is en geen soortnaam. Vergelijk het met Spa rood. Op een terras krijg je soms Spa rood, soms Sourcy. Zo kun je in andere klinieken dus net iets anders krijgen dan de echte Botox. Niet alle merken Botulinetoxine werken naar onze mening even goed. Botox is het absolute A-merk onder de Botulinetoxines.

 • Doet de behandeling pijn?

  Terwijl jij ontspannen in de behandelstoel ligt, injecteert onze arts de Botox met een super dun naaldje op de juiste plekken. Dat voel je wel, maar de meeste mensen vinden dit heel goed te verdragen.

 • Wanneer is het resultaat van een Botoxbehandeling zichtbaar?

  Het duurt gemiddeld 3 à 4 dagen voordat de botulinetoxine werkzaam is. De zenuw maakt vanaf dat moment geen acetylcholine meer aan. Het eerste effect van de Botox is dan zichtbaar. De huid wordt rustiger, doordat de spier niet meer kan samentrekken. Rimpels worden minder zichtbaar of verdwijnen. Na ongeveer 2 weken is er het maximale effect zichtbaar.

 • Hoelang blijft Botox werken?

  Botox werkt gemiddeld tussen de 3 tot zelfs 9 maanden. Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied. Daarnaast verschilt van persoon tot persoon het hoe lang het effect precies aanhoudt. Helaas is dat vooraf moeilijk te voorspellen. Na deze periode verdwijnt Botox langzaam volledig uit het lichaam. De spier kan langzaamaan weer samentrekken.

  Gebruik je vaker Botox, dan is het effect sneller merkbaar én het effect houdt langer aan. Zorg er daarom voor dat er niet te veel tijd tussen de behandelingen zit.

 • Botox te snel uitgewerkt: kan dat?

  Ja, dat kan. Daarom is het belangrijk om je aan de door ons gegeven richtlijnen te houden:  48 uur niet sporten, 1 week niet naar de sauna of hamam, 1 week niet zonnebaden.

  Een enkele keer komt het voor dat iemand, zonder het zelf te weten, ziek aan het worden is. Dan kan het gebeuren dat het lichaam de Botox aanziet voor een schadelijke stof die opgeruimd moet worden. In dat geval werkt de Botox korter. Maar ook mensen met een snel metabolisme door bijvoorbeeld intensief sporten kunnen minder lang plezier hebben van de behandeling.

 • Wat kost een Botoxbehandeling?

  De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van het aantal zones en de hoeveelheid Botox die gebruikt wordt in een zone. Een gewone zone (bijvoorbeeld je frons of je kraaienpootjes) is €170. Je hebt ook kleinere zones zoals een gummy smile of een wenkbrauwlift, hier wordt minder Botox voor gebruikt. De kosten hiervan zijn €75. Dan heb je een ook een soort van staffelkorting als je meerdere zones in een behandeling doet dan wordt het goedkoper zo kosten twee gewone zones €290 in plaats van €340.

 • Voor welke rimpels wordt Botox gebruikt?

  Botox wordt gebruikt voor rimpels die ontstaan door het aanspannen van spieren. Bijvoorbeeld je kraaienpootjes en je frons. Maar Botox werkt ook heel goed bij overmatig transpireren en bij migraine.

 • Kan ik rimpels voorkomen door Botox te gebruiken?

  In principe kun je met het gebruik van Botox rimpels uitstellen. Dynamische rimpels worden veroorzaakt door het steeds aanspannen van een bepaald spieren. Als je dat maar vaak genoeg doet, ontstaat uiteindelijk een rimpel. Eerst een fijn lijntje, later wordt die dieper. Door de spier totaal in rust te brengen, vouwt de huid niet. Waardoor die rimpel niet ontstaat. Maar een volkomen glad, volkomen rimpelloos gezicht boven de dertig? Wij zijn vooral gecharmeerd van een natuurlijk resultaat. Wij vinden het sowieso mooi als een gezicht expressief blijft.

 • Wat mag ik niet doen na een Botoxbehandeling?

  Na de behandeling kun je probleemloos weer aan het werk. Na de behandeling is meestal niets te zien aan je huid. Een enkele keer is er wat roodheid of een bultje te zien op de plek waar je het prikje kreeg. Heel soms ontstaat er een blauw plekje, blijf dan uit de zon tot dat is weggetrokken. Verder adviseren we het volgende:

  – Vermijd 1 uur druk op het behandelde gebied;

  – breng pas na 1 uur make-up aan;

  – sport minstens 48 uur niet;

  – ga minstens een week niet naar de sauna of hamam;

  – ga niet uitgebreid zonnen. Eventjes in de zon mag natuurlijk wel, maar gebruik dan een SPF oftewel zonnebescherming. Dat is sowieso een goed idee tegen huidveroudering.

FAQ Fillers

 • Wat zijn fillers? Waar zijn ze van gemaakt?

  Een filler is een vloeibare, doorzichtige gel die we gebruiken bij rimpels en plooien die ontstaan door het verouderingsproces. Het wordt gebruikt om de rimpels in de huid op te vullen en volume terug te brengen. De meeste fillers zijn gebaseerd op hyaluronzuur. In natuurlijke vorm komt deze stof ook voor in je eigen lichaam.

 • Wie mag fillers injecteren?

  In principe mogen fillers alléén door een arts geïnjecteerd worden. Of door een verpleegkundige die begeleid wordt door een arts. Bij onze kliniek injecteert alleen een arts.

 • Hoe lang hebben fillers effect?

  Hoe lang het effect van een filler aanhoudt, hangt van een aantal factoren af. Een dikkere filler wordt minder snel afgebroken door het lichaam dan een dunnere filler. De keuze voor een dunne of dikkere filler wordt gemaakt op basis van het te behandelen gebied. Fillers die direct op het bot worden geplaatst bijv op het jukbeen of kin zijn dikker dan fillers die oppervlakkig(er) worden ingebracht zoals lipfillers of een skinbooster. Daarnaast heeft iedereen een ander metabolisme en cel vernieuwing waardoor bij de een de filler sneller wordt afgebroken dan bij de ander. Maar om een indicatie te geven dikkere fillers blijven zo’n 12-18 maanden zitten en dunnere fillers ongeveer 6-12 maanden.

 • Hebben fillers bijwerkingen?

  De door ons gebruikte fillers zijn volkomen veilig. Een enkele keer ontstaat roodheid, een kleine zwelling of een blauw plekje. Dit trekt over het algemeen snel weg. In het zeldzame geval dat een bultje ontstaat dat niet weg te masseren is, kan die verholpen worden door een kleine hoeveelheid hyaluronidase  (hyaluronzuur-oplosmiddel) in te spuiten.

 • Wat kosten fillers?

  Een filler is een vloeibare, doorzichtige gel die we gebruiken bij rimpels en plooien die ontstaan door het verouderingsproces. Het wordt gebruikt om de rimpels in de huid op te vullen en volume terug te brengen. De meeste fillers zijn gebaseerd op hyaluronzuur. In natuurlijke vorm komt deze stof ook voor in je eigen lichaam.

 • Mag je met fillers in de zon?

  Gewoon buiten komen, is geen probleem. Wel raden we je aan om een SPF te gebruiken. Wat sowieso een goed idee is om huidveroudering en -schade te voorkomen. Is er onverhoopt een blauw plekje ontstaan, blijf dat uit de zon tot dit is weggetrokken. Ga je wel in de zon, dan kan de plek een pigmentvlek worden. Dit geldt voor alle blauwe plekken, niet alleen voor blauwe plekjes die eventueel ontstaan zijn door een injectable-behandeling.

 • Wanneer zie je resultaat?

  Permanente fillers voor schoonheidsredenen mogen sinds 2015 niet meer ingezet worden. De door Coonen Kliniek gebruikte fillers (Juvéderm, Belotero en Radiesse) zijn tijdelijk fillers. Ze zijn van de allerbeste kwaliteit en bewezen veilig. Deze fillers worden na verloop van tijd door je lichaam afgebroken in tegenstelling tot permanente fillers die niet vanzelf verdwijnen.

 • Zijn fillers gevaarlijk?

  Permanente fillers voor schoonheidsredenen mogen sinds 2015 niet meer ingezet worden. De door Coonen Kliniek gebruikte fillers (Juvéderm, Belotero en Radiesse) zijn tijdelijk fillers. Ze zijn van de allerbeste kwaliteit en bewezen veilig. Deze fillers worden na verloop van tijd door je lichaam afgebroken in tegenstelling tot permanente fillers die niet vanzelf verdwijnen.

OVERIGE VRAGEN

 • Kan ik voor de deur parkeren?

  Achter het gebouw is een gereserveerde parkeerplaats voor de cliënten van onze kliniek. Als deze bezet is, kun je ook iets verderop parkeren bij de manege (langs de witte muur). Wij hebben dit met de manege afgesproken dus als ze ernaar vragen, kunt je zeggen dat je voor Coonen Kliniek komt.

 • Kan ik ook ’s avonds of in het weekend behandeld worden?

  Onze openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 9:30-18:00 uur. Maandag zijn wij geopend tot 22:00 uur. In principe behandelen wij niet buiten deze tijden.

 • Kan ik in termijnen betalen?

  Dat is helaas niet mogelijk.

 • Ik heb een klacht. Wat kan ik doen?

  Helaas kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over een behandeling bij onze kliniek. Natuurlijk nemen wij een eventuele klacht zeer serieus en we horen bij voorkeur in een persoonlijk gesprek waar je ontevreden over bent, zodat we samen een oplossing kunnen vinden. Mocht je dat niet willen, dan kan je ook reageren in een klachtenformulier dat je bij ons kunt opvragen via info@coonenkliniek.nl.

 • Is er een risico op complicaties?

  Aan elke behandeling zitten risico’s. Aangezien we niet met permanente fillers werken zijn de risico’s (bijna) altijd van tijdelijke aard. Tijdens het consult voorafgaand aan de behandeling legt onze arts altijd uit wat de risico’s zijn van de gekozen behandeling zodat je weloverwogen een beslissing kan nemen.

ANDERE VRAAG?

Staat je vraag er niet tussen? Heb je een specifieke vraag, behoefte of wens, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Je kunt uiteraard ook altijd bellen of mailen. Bellen kan op werkdagen tussen 9.30 en 18.00 uur, en op donderdag tot 21.00 uur.

We helpen je graag telefonisch:
023 – 583 69 98

Bezoek Coonen Kliniek:
Kinderhuissingel 4T
2013 AS Haarlem

Of stuur een mail:
info@coonenkliniek.nl

COONEN KLINIEK WERKT UITSLUITEND MET A-MERKEN: