Het verouderingsproces

Als je ouder wordt, gebeuren er een aantal dingen met de huid. Als de huid nog jong is, wordt die voortdurend van binnenuit gehydrateerd met hyaluronzuur. Hyaluronzuur houdt vocht vast en zorgt ervoor dat de huid er vitaal en jeugdig blijft uitzien. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af waardoor het vochtgehalte afneemt en er fijne rimpeltjes ontstaan.

Collageen is een eiwit in de huid dat ervoor zorgt dat je huid er stevig en glad uitziet. Met het ouder worden, neemt de productie van collageen af met als gevolg een dunner wordende huid die volume en elasticiteit verliest.

Niet alleen hyaluronzuur en collageen hebben invloed op de huid, maar ook de levensstijl. Roken, uv-a en uv-b-straling en stress hebben een negatieve invloed op de conditie van de huid.

Over botstructuur en bindweefsel

Ook de botten in het gezicht verliezen hun volume. Dit is vooral goed te zien aan de kaaklijn: laat die op jongere leeftijd nog een mooie hoek zien, langzamerhand wordt de hoek meer een bocht. Daarnaast neemt het onderhuids bindweefsel en onderhuids vet af. Ook bepaalde leefgewoontes, zoals bijvoorbeeld onbeschermd zonnebaden, roken en een ongezond eetpatroon, kunnen samen met het verouderingsproces en de zwaartekracht leiden tot diepere rimpels en het verlies van gezichtscontouren.

Een lesje rimpels

Statische en dynamische rimpels

Bij rimpels die ontstaan door het aanspannen van spieren, gebruiken we graag Botox. Bij rimpels en plooien die ontstaan door het verouderingsproces zoals boven beschreven, gebruiken we een filler.

Elke filler heeft zijn eigen unieke eigenschappen en is daarmee geschikt voor specifieke plaatsen in het gezicht. Voor oppervlakkige lijntjes gebruiken we een dunnere filler zoals Juvéderm Volbella die een mooi, natuurlijk resultaat geeft.

Om volume terug te geven aan bijvoorbeeld de kaaklijn of jukbeen, is het juist verstandig om met een dikkere filler zoals Juvéderm Voluma te werken. Deze fillers worden diep op het bot geplaatst en blijven mede hierdoor wel tot twee jaar op deze plek zitten.

Daarnaast is het ook mogelijk om de aanmaak van je eigen collageen te stimuleren. Hiervoor gebruiken we het product Radiesse dat op twee manieren werkt: het vult de rimpels en doordat de collageenaanmaak gestimuleerd wordt, krijgt de huid zijn elasticiteit weer terug.

Heeft u aanvullende vragen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of kom eens bij ons langs

Maak een afspraak
Maak een afspraak